Elksztse: A halakat megtiszttom, fejket, farkukat, uszonyaikat levgom, a hst lefejtem s flreteszem. A hagymt aprra vgom, majd felteszem fni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sval 2 liter vzben. Leszrm, beleteszem a halszeleteket s a paprikt. Mintegy 25 percnyi forrst kveten behabarom a tejflbe kevert tojssrgjval. Ecettel zestem s csipetkvel tlalom.
Elksztse: A hal fejt levgjuk, a halat megtiszttjuk, a hst lefejtjk a csontrl, s feldaraboljuk. Felntjk annyi vzzel, hogy pp ellepje, megszzuk, megszrjuk pirospaprikval, s megfzzk. A halfejet s a csontot a hagymval, paradicsommal, zldsggel, zldpaprikval, babrlevllel kb. 8 dl vzben ers lngon, egy rn t, fzzk, leszrjk, s a halhoz ntjk. A tojssrgkat a tejfllel elkeverjk, s a levesbe habarjuk. zls szerint borsozzuk, s ha savanyksabbra akarjuk, tehetnk bele nhny csepp citromlevet vagy kevs ecetet. Csipetkt, vajas galuskt is fzhetnk bele.
Sertshsszeleteket jl kivernk, szunk s borsozunk. Gyulai kolbszt s csemegeuborkt karikra, ftt tojst negyedbe vgunk. A szelet hsok kzepre tesszk ket, majd az egszet batyu alakra formzzuk, fogpiszklval sszetzzk, s forr zsrban hirtelen tstjk.
ez csak zelt a rgi recept knyvbl,ha rdekel a teljes knyv rj emailt s elkldjk neked a teljes knyv word vltozatt!